CASTELUL CRISTALELOR DE SARE
Acesta este spatiul pe care noi, toti cei care muncim in acest proiect - profesori si elevi - ne intalnim pentru a face schimb de impresii.


Am pornit la drum cu entuziasm si am continuat la fel. Ne-am propus sa exploram mai in amanunt bogatia pe care pamantul o ascunde in orasul nostru si, dupa puterile noastre sa incercam sa realizam macheta acestui loc de basm.

,,Eu consider ca acest proiect necesita foarte multa munca si dedicatie pentru ca ne-am ales o tema nu tocmai usoara de realizat. Sper ca putem reusi sa-l punem pe picioare pana la sfarsitul lunii mai. Mie imi place ce fac si consider ca munca in echipa e un plus pentru fiecare in parte. Ne sprijinim reciproc, incurajandu-ne. Sunt foarte nerabdatoare sa vad ce va iesi. Pana atunci, tot ce pot sa spun e multumiri profesoarelor pentru ca sunt alaturi de noi, pentru ca cred in noi si pentru ca ne indruma si succes colegilor si coechipierilor mei."
(Dordai Patricia)

,,Eu cred ca am avut noroc sa particip la acest concurs, deoarece imi ofera sansa sa invat, sa aflu si sa explorez lucruri noi. Un lucru deosebit mi se pare munca in echipa... Avem sansa sa cunoastem colegi noi, profesori noi, oameni noi...
Mi-e personal mi-a placut si m-a fascinat intotdeauna Salina Turda, iar acum, sa am ocazia sa aflu atat de multe detalii de la oameni specializati in domeniu, mi se pare incredibil!
Este incurajator faptul ca domnii profesori isi aloca din timpul lor liber sa ne impartaseasca din experientele lor.
Eu si colegii mei de echipa suntem incantati sa realizam acest proiect impreuna, si le suntem recunoscatori celor care ne indruma.
Participarea noastra la acest concurseste o provocare plina de suspans."
(Truta Alexandra)

,,La inceput, acest proiect penrtu mine a insemnat ceva nou, o poarta nedeschisa, dar pe care o voi deschide. Chiar daca era ceva nou, necunoscut pe mine m-a facut sa-mi placa. La inceput, cand am pus ideile la un loc si ne-am gandit cum o sa-l facem, m-am gandit: ,,Putem face noi asa?". Cu timpul am realizat ca, daca vrem cu adevarat, punem suflet si lucram in echipa, chiar putem.
Partea de inceput a constat in vizitarea salinei, fiind o activitate minunata. Ne-am distrat si am aflat lucruri noi, care ne ajuta la proiect. Prima parte a fost cea mai usoara.
Pentru mine, totul e ceva nou, dar incep sa ma obisnuiesc.
Acest proiect reprezinta o mare oportunitate pentru fiecare dintre noi pentru ca avem opotunitatea de a ne afirma si de a ne pune in valoare calitatile.
Mi-a placut foarte mult parte cu sondajele pentru ca oamenii erau dornici sa iti raspunda si sa te ajute cu mici exceptii, desigur.
In concluzie eu ma simt onorata pentru ca sunt una dintre elevii scolii care a fost selectata sa participe la acest concurs. Voi lucra din greu ca sa le dovedesc profesoriilor ca nu au facut o alegere gresita ca m-au ales."
(Mihu Dorina Maria)

,,De ce imi place acest proiect?"

Pentru ca:

  • desfasuram activitati interactive si interesante

  • cunoastem colegi din alte clase si alti profesori, cu care nu am mai avut ocazia sa lucram.

  • implica munca in grup

  • implica aplicarea cunostintelor de la mai multe materii

  • punem teoria in practica

  • desfasuram vizite interesante

(Muscar Lorena)


„Eu cred ca a face parte din acest proiect este o experienta unica de care nu ai parte in viata de zi cu zi. La acest proiect, imi place felul in care noi lucram si ne ajutam unul pe celalalt. Le sunt foarte recunoscatori domnilor profesori pentru ca ne indruma si ne ajuta. Fara ajutorul dumnealor nu am fi putut realiza nimic.
Salina este principala atractie turistica a orasului in care locuiesc si sunt recunoscator pentru sansa primita de a o promova.”
(Mocan Marius)


"Prima data eu credeam ca este un fel de concurs la noi in scoala... Mie mi se pare ca sunt norocos ca sunt in acest proiect deoarece in scoala sunt mai multi elevi buni. Cu ajutorul profesorilor am putut finaliza acest proiect. fara dumnealor nimic nu ar fi fost posibil."(Nicu Raul)


Consider ca Salina Turda a fost intotdeauna o mandrie pentru acest oras,insa doar acum a fost promovat acest proiect.In acest proiect,am incercat pe cat posibilul sa scoatem in evidenta nu doar frumusetile Salinei,ci si beneficile acesteia.Am fost ajutati de profesori si diferiti elevi din diferite clase,ceea ce a nascut noi prietenii si bucurii.Sunt nespus de recunoscatoare ca am participat la acest proiect si ca am cunscut astfel de oameni.
(Dumitru Iris)